P&B-20181106-2115-SKISS.jpg

Nyheter

Senaste nytt hos oss på P&B

Platsannons: Riskkonsult – Försäkring

 

Om P&B

P&B är en helhetsleverantör av kvalificerade tjänster inom brand & riskhantering med Norden som huvudsakligt arbetsområde. Med ett team på 16 konsulter servar vi kunder inom tre affärsområden; Brandskydd, Industriell Riskhantering och Försäkringstekniska Tjänster (Risk Consulting).

Om rollen

Som Senior Riskkonsult - Försäkring kommer du arbeta inom segmentet Risk Consulting där P&B hjälper försäkringsbolag, försäkringstagare och mäklare att ta fram risktekniska underlag och driva effektiv riskhantering genom ledande kompetens, tydlig integritet och stort engagemang.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna inkluderar att genomföra platsbesök på olika typer av objekt för att ta fram försäkringstekniska underlag (UW-rapporter) samt identifiera och effektivt kommunicera praktiska möjligheter för riskreduktion. Besök och rapporter utförs på svenska eller engelska.

Vi gör besök på allt ifrån skolor, kontor, köpcentrum till lager, mekaniska verkstäder, sågverk, kraftvärme, läkemedel, pappersbruk, smältverk mm. Naturligtvis anpassas komplexiteten utifrån tidigare erfarenhet för att sedan ökas utefter förmåga och intresse.

Tekniskt intresse och fallenhet är en grundförutsättning för att vara framgångsrik och trivas i denna roll. Det är också viktigt att ha intresse av att verkligen förstå kundens verksamhet, inte bara ut ett tekniskt perspektiv utan även utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Detta då förmåga att identifiera och kvantifiera potentiella avbrott pga. en skadehändelse är en viktig aspekt för att beskriva risken.

Utöver detta kan arbetsuppgifter inkludera affärsutveckling, stötta våra kunder i praktisk genomförande av riskreducerande åtgärder, stöd vid kontinuitetsplanering (BCP) samt andra konsultinsatser inom riskhantering .

Rollen innebär årligen ca 45-55 platsbesök huvudsakligen i norden vilket i praktiken innebär ca 1 resdag per vecka som ibland inkluderar hotellnätter. Övrig tid spenderas på vårt kontor i centrala Malmö och/eller hemmakontor.

Din bakgrund

Du är Brandingenjör eller Civilingenjör med minst 5 års arbetslivserfarenhet varav några års erfarenhet av försäkringstekniska riskbesiktningar.

Du behöver inte vara expert men ska ha grundläggande kunskap om konstruktionsteknik, sprinkler och processrisker så att du kan identifiera viktiga riskattribut på site för att sedan vid behov fördjupa dig och söka analysstöd i olika internationellt vedertagna standarder inom området.

Du kan skriva och tala engelska obehindrat. Som person är du ödmjukt och trygg och med självinsikt om styrkor och förbättringsområden. Du har förmåga och trivs att arbeta både enskilt och i grupp. Du är lyhörd, lösningsorienterad och drivs av att tillföra värde för kunden.

Sök tjänsten

Om du är intresserad och vill höra mer eller söka tjänsten är det bara att kontakta Tobias Ekberg (t.ekberg@pob.se).

Vi rekryterar löpande men har för avsikt att tillsätta minst en tjänst med start Augusti/September 2022.

 
Tobias Ekberg